17 Οκτωβρίου 2015

Οι αντιδράσεις για την καμπάνια ενός καθηγητή στις ΗΠΑ, που διαφημίζει σε σχολεία τη "δίαιτα των Μακ Ντόναλντς" με χορηγό την αλυσίδα φαστ φουντ!

Ένας εκπαιδευτικός χάνει πολλά κιλά. Αποφασίζει να μοιραστεί το μυστικό της δίαιτάς του με τους μαθητές διαφόρων σχολείων μεταδίδοντας το μήνυμα ότι δεν φταίνε οι αλυσίδες φαστ φουντ για την παχυσαρκία, αλλά αντίθετα μπορούν να βοηθήσουν στο αδυνάτισμα! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ότι συνέβη με τον ίδιο. Και το τυράκι: χορηγός στις διαλέξεις του είναι η παγκόσμια εξαπλωμένη αλυσίδα φαστ φουντ Μακ Ντόναλντς. Το ερώτημα που γεννάται, μοιάζει με το ερώτημα για το αβγό και την κότα. Πρόκειται για ένα "μάθημα" με χορηγούς ή για μια έξυπνη διαφημιστική κίνηση των Μακ Ντοναλντς με αφορμή μια δωρεάν διαφήμιση - και μάλιστα σε μια εποχή, που τα έσοδα της εταιρίας έχουν μειωθεί σημαντικά;

16 Οκτωβρίου 2015

Ένας διαφορετικός "γάμος" με το γαμπρό και τη νύφη να ίπτανται έξω από λεωφορείο [εικόνες]


Ιπτάμενος γάμος; Όχι ακριβώς.. Θα μπορούσε να είναι ένας κινηματογραφικός γάμος, π.χ. για κάποια κινέζικη εκδοχή της "Επικίνδυνη Αποστολής" με τη νύφη καθισμένη στο παράθυρο του λεωφορείο (και τα πόδια προς τα έξω να κρέμονται στο κενό), ενώ ο γαμπρός αιωρείται δίπλα της στηριζόμενος στο γειτονικό παράθυρο με το ένα του χέρι! 

15 Οκτωβρίου 2015

Τι τραγούδια ακούνε στην Αφρική σήμερα;

"Afrobeat" και "Afropop" είναι τα δύο κύρια, σύγχρονα μουσικά ρεύματα στην υποσαχάρια Αφρική, που συνδυάζουν παραδοσιακούς αφρικανικούς ρυθμούς με πιο δυτικούς, ρυθμικούς ήχους. Τα τραγούδια δεν είναι εύκολα εξαγώγιμα σε Ευρώπη και Αμερική, παρότι πολλά διαθέτουν έστω και λίγους αγγλικούς στίχους, όμως είναι πολύ δημοφιλή στις αφρικανικές χώρες (τουλάχιστον στις πόλεις και όπου οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα ν' αγοράζουν cds) ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής του κάθε καλλιτέχνη - συνήθως. Ας γνωρίσουμε κάποιες από τις τελευταίες αφρικανικές επιτυχίες .

14 Οκτωβρίου 2015

Πώς το τυρί μας εθίζει "όπως η μορφίνη", σύμφωνα με μια επιστημονική ανάλυση

Στην Ελλάδα έχουμε πολλές ποικιλίες τυριών και γενικά το τυρί θεωρείται μια αγαπημένη τροφή, με την οποία συνδυάζονται τα περισσότερα γεύματα, ενώ τρώγεται συχνά και σκέτο μαζί με ψωμί (το περίφημο ψωμοτύρι) ως ένα ελαφρύ απογευματινό σνακ. Έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να το αγαπάμε τόσο πολύ, επειδή μας προκαλεί μια μορφή εθισμού, παρόμοια με αυτή που προκαλείται στον ανθρώπινο οργανισμό από τη μορφίνη; 

13 Οκτωβρίου 2015

Η ιστορία του Αμπολφάζι και του Βαχίντ από το Αφγανιστάν, που μας αφορά όλους.

www.thelocal.dk

Μπορεί η Ευρώπη να αντέξει εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή; Με αυστηρά τεχνοκρατικά κριτήρια, η απάντηση εύκολα είναι όχι. Αρκεί όμως μια τέτοια τεχνοκρατική απάντηση; Τι είμαστε; Απλοί αριθμοί ή άνθρωποι, που απολαμβάνουμε το προνόμιο μιας ήσυχης ζωής - ακόμη και με τις όποιες οικονομικές δυσκολίες - μακριά από πολέμους και βία, για τους οποίους όμως μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν τα ευρωπαϊκά κράτη; Και αν πολλοί από εμάς εμφανιζόμαστε ευγνώμονες, επειδή απολαμβάνουμε αυτό το προνόμιο της ζωής, γιατί είμαστε τόσο θετικοί στο να στερήσουμε το προνόμιο αυτό σε ανθρώπους που απλά έτυχε να γεννηθούν σε λάθος τόπο τη λάθος εποχή και υφίστανται τα απόνερα των δικών μας λαθών;

12 Οκτωβρίου 2015

7 τραγούδια κατά του χανγκόβερ




Την επίδραση της μουσικής στην καταπολέμηση του αφόρητου πονοκεφάλου, που προκαλείται από το χανγκόβερ, εξετάζει το mic.com αμφισβητώντας την αξία άλλων, πιο παραδοσιακών μεθόδων και απευθύνθηκε σε ειδικούς ερευνητές, ώστε να έχει μια πιο επιστημονική γνώμη ως οδηγό. Άλλωστε, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα ο δρ. Αλεξάντερ Μάουσκοπ, ιδρυτής του Κέντρου Πονοκεφάλων στη Νέα Υόρκη, υπάρχουν "ικανές αποδείξεις" ότι η μουσική βοηθάει σε κάθε μορφή πόνου.

11 Οκτωβρίου 2015

Η πολιτεία της Καλιφόρνια προτείνει λύση για οικονομία στο νερό την ώρα του ντους: Ακούστε ένα τραγούδι!

Η λειψυδρία και η επικίνδυνη μείωση των αποθεμάτων νερού στην πολιτεία της Καλιφόρνιας έχουν κάνει εφευρετικούς τους υπεύθυνους, οι οποίοι, στα πλαίσια διαφημιστικής καμπάνιας συνολικής αξίας 5.5 εκατομμυρίων δολαρίων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, έχουν προχωρήσει σε μια σειρά ευφάνταστων χρηστικών υποδείξεων για τις καθημερινές ανάγκες του μέσου Καλιφορνέζου γύρω από το νερό, όπως το περίφημο πρόβλημα του ακατάσχετου νερού που ξοδεύεται κατά τη διάρκεια του ντους.