17 Μαρτίου 2016

Σε ποια κωμική σειρά είδαμε για πρώτη φορά το 17χρονο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο;


Το Όσκαρ, που κέρδισε ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, έδωσε στα ελληνικά ΜΜΕ την αφορμή ν' ασχοληθούν με τη μέχρι σήμερα πορεία του: πώς από μικρή ηλικία ξεκίνησε να εμφανίζεται σε διαφημιστικά σποτ για την αμερικανική τηλεόραση και σιγά-σιγά, έφηβος ακόμα άρχισε την καριέρα του ως ηθοποιός παίζοντας μικρούς ρόλους σε σειρές και ταινίες. Και ενώ τα περισσότερα σχετικά αφιερώματα θυμήθηκαν ακόμα και την εμφάνισή του ως γκεστ στην κωμική σειρά "Ροζάν" (χωρίς καν ν' αναγραφεί το όνομά του στους τίτλους τέλους της σειράς) το 1991, ένα επεισόδιο που πιθανότατα να μην είδαμε στην Ελλάδα (καθώς η πολύ δημοφιλής κωμική σειρά δεν προβλήθηκε ολοκληρωμένη στη χώρα μας), ωστόσο ξέχασαν δύο άλλες σειρές την ίδια ακριβώς περίοδο (1990-1991) στις οποίες συμμετείχε ο 16χρονος Λεονάρντο και τις οποίες σίγουρα είδαμε στην Ελλάδα λίγο πριν τα μέσα της δεκαετίας του '90.

Μικρής διάρκειας ήταν η εμφάνιση του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο στη σαπουνόπερα "Σάντα Μπάρμπαρα" ως ο νεαρός Μέισον Κάπγουελ σε λίγα επεισόδια του 1990, τα οποία είδαμε στην Ελλάδα γύρω στο 1995. Τα μόνα βίντεο που υπάρχουν στο youtube είναι από την προβολή της "Σάντα Μπάρμπαρα" στην ιταλική και τη ρωσική τηλεόραση, όπου η γνωστή σαπουνόπερα προβαλλόταν μεταγλωττισμένη, και μάλλον δύσκολα θα καταλάβετε τους διαλόγους.

Όμως οι Έλληνες τηλεθεατές είχαμε ήδη γνωρίσει τον Λεονάρντο μέσω της συμμετοχής του στην κωμική σειρά "Growing Pains", όπου πρωταγωνιστούσε σε 23 ή 24 επεισόδια. 

Αν θυμάμαι καλά, ο ελληνικός τίτλος της σειράς, που προβαλλόταν τα μεσημέρια/νωρίς το απόγευμα από το Μέγκα σε καθημερινή βάση (Δευτέρα με Παρασκευή, καλοκαιρινή περίοδος, λίγο πριν τα μέσα της δεκαετίας του '90) ήταν "Καθένας με την τρέλα του" ή κάπως έτσι. Ήταν μια κλασική οικογενειακή κωμική σειρά των 80s, που προβαλλόταν επί επτά σεζόν (από το 1985 έως το 1992) και πρωταγωνιστούσε ο Άλαν Θικ (και για όσους δεν τους λέει κάτι το όνομα, είναι ο πατέρας του τραγουδιστή Ρόμπιν Θικ) στο ρόλο του πάτερ φαμίλια, ο οποίος ήταν και ψυχίατρος. Από το "Growing Pains" έγινε γνωστός και ο Κιρκ Κάμερον, ένα από τα παιδιά-ηθοποιούς θαύματα της δεκαετίας του 80, που μάλιστα είχε και μια μεγάλη εμπορική επιτυχία στον κινηματογράφο με την ταινία "Μικρός πατέρας, μεγάλος γιος" δίπλα στον Ντάντλεϊ Μουρ, για να αρχίσει να αποτραβιέται από τα φώτα της δημοσιότητας στις αρχές της δεκαετίας του '90 (λίγο πριν τελειώσει η κωμική σειρά που τον ανέδειξε), όχι όμως από μπλεξίματα με τα ναρκωτικά, όπως συνέβη με τα περισσότερα παιδιά θαύματα του Χόλιγουντ εκείνης της εποχής, αλλά επειδή αφοσιώθηκε στο δρόμο του Θεού! 

Την έβδομη - και τελευταία - σεζόν του "Growing Pains" εντάχθηκε στο καστ και ο 17χρονος Λεονάρντο ΝτιΚάπριο στο ρόλο του Λουκ, ενός άστεγου εφήβου, που ήταν όμως ο εξυπνότερος μαθητής στην τάξη, όπου ξεκίνησε να διδάσκει ο Μάικ (ο ρόλος του Κιρκ Κάμερον) και τελικά έγινε το έβδομο μέλος της οικογένειας Σίβερ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου