1 Μαρτίου 2016

Πώς είναι σήμερα τα παιδιά του τηλεοπτικού "Γυμνασίου Ντεγκράσι";


Είσαι 30 και κάτι (ή - γιατί όχι; - 40 και κάτι) κι έχεις βαρεθεί να διαβάζεις σε διάφορες ιστοσελίδες αφιερώματα για το "πώς είναι σήμερα οι πρωταγωνιστές του Μπέβερλι Χιλς". Ναι, ήταν μια από τις αγαπημένες σου νεανικές σειρές, όμως δεν ήταν η πρώτη ξένη σειρά με θέμα τους εφήβους και τα προβλήματά τους, που είδαμε στην ελληνική τηλεόραση. Να δεις πώς τη λέγαν εκείνη... πώς τη λέγαν... Α,ναι! "Σκανδαλιές στο Γυμνάσιο Ντεγκράσι", μια σειρά καναδικής παραγωγής, το πιο δημοφιλές brand της καναδικής τηλεόρασης, με ηθοποιούς πραγματικά εφήβους (και όχι 20 κάτι, όπως στη σειρά του Άαρον Σπέλινγκ), οι οποίοι έμπλεκαν σε ιστορίες πολύ πιο τολμηρές και πιο αληθινές, κοντά στα προβλήματα ενός νέου της εποχής εκείνης (και όχι μόνο). Κι αν ξαφνικά αναρωτιέσαι πώς περίπου είναι σήμερα οι ηθοποιοί που τα υποδύθηκαν, αυτό το αφιέρωμα θα σου λύσει κάποιες απορίες.

Nicole Stoffman (Στέφανι)

Ο ρόλος εμφανιζόταν μόνο στις δύο σαιζόν του "Degrassi Junior High", αλλά ήταν χαρακτηριστικός και σίγουρα τη θυμάστε. Η Στέφανι ήταν μια ανήσυχη κοπέλα, προερχόμενη από ένα συντηρητικό περιβάλλον. Έτσι, ερχόταν στο σχολείο ντυμένη σεμνότατα και εκεί άλλαζε την εμφάνισή της σε σούπερ προκλητική. Ήταν η "ωραία" του σχολείου, κάτι που η ίδια γνώριζε, γι' αυτό και εκμεταλλεύτηκε την εμφάνισή της για να εκλεγεί πρόεδρος της τάξης. Τώρα, το πόσο ωραία παραμένει σήμερα η ηθοποιός που την υποδύθηκε, η Νικόλ Στόφμαν (που παρεμπιπτόντως εγκατέλειψε την υποκριτική λίγα χρόνια αργότερα και έγινε τραγουδίστρια της τζαζ), είναι μια καθαρά υποκειμενική άποψη (αν και πολλοί θα βρεθούν να πουν ότι ούτε η Στέφανι ήταν και τόσο ωραία, όσο την ήθελε το σενάριο, αλλά ας μην το κάνουμε και μεγάλο θέμα).



Amanda Stepto (Σπάικ)

Ω, τι θυμάστε σίγουρα. Είχε ένα μακρύ, ξανθό μαλλί, το οποίο πολλές φορές χτένιζε σε στιλ πανκ. Ήταν μάλλον αποστασιοποιημένη από τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου, ενώ η ιστορία της ήταν από τις πιο τολμηρές του σίριαλ (αλλά και γενικότερα όλων των ομοειδών, εφηβικών σίριαλ της εποχής), καθώς η Σπάικ έμεινε έγκυος, ενώ ήταν ακόμη μαθήτρια. Πολλά χρόνια αργότερα, η κόρη της Σπάικ, Έμμα, θα εισήγαγε μια νέα γενιά τηλεθεατών στη "Νέα Γενιά" του σχολείου Ντεγκράσι και δόθηκε στους τηλεθεατές η ευκαιρία να ξαναθυμηθούν και τη Σπάικ, που συμμετείχε σε πολλά επεισόδια των πρώτων σεζόν. {Παρενθετικά, το "Degrassi: New Generation", που προβλήθηκε συνολικά 14 σεζόν, ήταν το ίδιο, ίσως και περισσότερο δημοφιλές παγκοσμίως, αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα αγνοήθηκε, καθώς από την εποχή της ιδιωτικής τηλεόρασης και μετά, κατά συντριπτικό ποσοστό οι ξένες σειρές, που προβάλλονται είτε από τα ιδιωτικά κανάλια είτε από την ΕΡΤ μέχρι πρόσφατα, είναι αμερικανικής προέλευσης - με εξαίρεση τις σαπουνόπερες και μόνο). Και ναι.. σήμερα η "Σπάικ" είναι πραγματικά πανέμορφη!
 


Stefan Brogren (Σνέικ)

Για να είμαι ειλικρινής, αν και θυμάμαι το παρουσιαστικό του (ψηλός, ξανθός με φακιδούλες), δεν θυμάμαι και πολλά από το χαρακτήρα του Σνέικ. Έκανε παρέα με το πειραχτήρι του σχολείου, τον Τζόι, αλλά ήταν ένας μάλλον ανέμελος τύπος και καλός μαθητής, χωρίς ιδιαίτερα ακραίες ιστορίες. Το πιο σοβαρό που του είχε συμβεί, ίσως ήταν η στιγμή που έμαθε ότι ο αδερφός του ήταν ομοφυλόφιλος. Πολλά χρόνια μετά, στο "Degrassi:New Generation" ο Σνέικ (πλέον, Άρτσι, όπως ήταν το κανονικό του όνομα) ήταν πλέον καθηγητής στο σχολείο Ντεγκράσι (επί 13 ολόκληρες σεζόν), ενώ παράλληλα παντρεύτηκε τη Σπάικ, την οποία είχε αρχίσει να ερωτεύεται προς το τέλος των μαθητικών τους χρόνων, και έγινε ο θετός πατέρας της Έμμα. 
Λεπτομέρεια: το 1992, στην τηλεταινία "School's Out", με την οποία ολοκληρωνόταν η σειρά "Γυμνάσιο Ντεγκράσι", ο Σνέικ ήταν ο πρώτος χαρακτήρας σε σειρά της καναδικής τηλεόρασης, που εκστόμισε τη λέξη "fuck". Οι δε Αμερικανοί σοκαρίστηκαν τόσο πολύ, ώστε η συγκεκριμένη φράση λογοκρίθηκε κατά την προβολή της ταινίας στην αμερικανική τηλεόραση. (Καλά, στην Ελλάδα, οι αθυροστομίες των Αμερικανών δεν μεταφράζονται ακόμη και σήμερα).
Ο ηθοποιός, πάντως, δεν μοιάζει να άλλαξε και πολύ εξωτερικά (οκ.. αν εξαιρέσουμε τα μαλλιά που λείπουν από το κεφάλι του).



Pat Mastroianni (Τζόι)

Ο Τζόι ήταν το ζιζάνιο του Γυμνασίου Ντεγκράσι. Ήταν ο πιο δημοφιλής του σχολείου, αλλά κι ο πιο αγαπημένος των τηλεθεατών. Κακός μαθητής, έμεινε στην ίδια τάξη, δίνοντας του την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα και να ερωτευτεί την Κέιτι, αν και γενικά το μάτι του έπαιζε με τις γυναίκες. Άλλη μεγάλη αγάπη του ήταν... η κιθάρα του, αν και τελικά δεν έγινε μουσικός, αλλά πωλητής αυτοκινήτων (όπως μαθαίνουμε στο σίκουελ της σειράς, "Degrassi: New Generation"). Όπως ο Σνέικ, έτσι και ο Τζόι μεγαλώνοντας απέκτησε πρόβλημα τριχόπτωσης!



Stacie Mistysyn (Κέιτλιν)

Η Κέιτι ήταν άριστη μαθήτρια και γενικά το καλό κορίτσι του σχολείου, όμως αυτό δεν την εμπόδισε να ερωτευτεί τον Τζόι, με τον οποίο είχανε μια αρκετά επεισοδιακή σχέση. Πολλά χρόνια αργότερα, στα επεισόδια του "Degrassi:New Generation", η Κέιτι και ο Τζόι ξανασυναντιούνται και αναθερμαίνουν το εφηβικό τους αισθηματάκι, αρραβωνιάζονται, όμως τελικά χωρίζουν, όταν η Κέιτι φεύγει για επαγγελματικούς λόγους - όπως αποφάσισαν οι σεναριογράφοι της σειράς. Για κάποιο λόγο δυσκολεύτηκα να την αναγνωρίσω σε μεγαλύτερη ηλικία, αλλά πάντως είναι σίγουρα μια όμορφη γυναίκα.



Και μια σύγκριση του super-couple Τζόι και Κέιτι τότε και τώρα.


Anais Granofsky (Λούσι)

Νομίζω ότι ήταν η μοναδική μαθήτρια/πρωταγωνίστρια της σειράς με μαύρο χρώμα δέρματος. Πάντα στιλάτη και "κουλ", πιάστηκε κάποια στιγμή να κλέβει ρούχα από μαγαζιά, ενώ αργότερα θα έπεφτε θύμα ανάρμοστης συμπεριφοράς ενός καθηγητή της.


Φυσικά στη σειρά έπαιξαν και πολλά άλλα παιδιά, που ίσως θυμάστε, όπως η ντροπαλή Μέλανι, η λίγο ελαφρόμυαλη (ελληνοαμερικανίδα) Αλέξα, οι δυο δίδυμες αδερφές με τα σγουρά μαλλιά, ένας τυπάκος με γυαλιά (που δυστυχώς δεν θυμάμαι τ' όνομά του) κ.ά., για τους οποίους δεν μπόρεσα να βρω κάποια αξιόπιστη, πρόσφατη σχετικά φωτογραφία.
Δεν θα μπορούσα φυσικά να μην θυμάμαι έναν από τους βασικούς ήρωες του "Γυμνασίου Ντεγκράσι", τον Γουίλς, ο οποίος συμπλήρωνε την τριάδα με τον Τζόι και τον Σνέικ και συχνά έμπλεκε σε άσχημες περιπέτειες. Όμως για το τραγικό τέλος του ηθοποιού έχω γράψει στο παρελθόν και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ: ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ "ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΤΕΓΚΡΑΣΙ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου