4 Μαρτίου 2016

Μία ξύλινη κατασκευή που λειτουργεί με δύο χιλιάδες μαρμάρινα σφαιρίδια και παράγει μια μουσική πανδαισία που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό! [βίντεο]

www.wintergatan.net

Αυτό το μουσικό όργανο δεν έχει καμία σχέση με όσα γνωρίζετε. Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα πολυμουσικό όργανο, που παράγει μελωδίες χάρη σε μια πολύπλοκη κατασκευή, η κατασκευή της οποίας απαίτησε δεκατέσσερις μήνες. Ο άνθρωπος πίσω από την εξαιρετικά πρωτότυπη αυτή μηχανή είναι ένας Σουηδός, που ακούει στο όνομα Μάρτιν Μόλιν, μόλις 33 ετών. Τι έκανε; Αφού κατασκεύασε μια εξαιρετικά σύνθετη, ξύλινη μηχανή γεμάτη μοχλούς, χρησιμοποίησε δύο χιλιάδες μαρμάρινα σφαιρίδια, τα οποία ταξιδεύουν μέσα σ' αυτήν την κατασκευή αλληλεπιδρώντας με τύμπανα, κύμβαλα και βιμπρόφωνο παράγοντας μουσική. Μοιάζει λίγο μ' ένα σύγχρονο, τεράστιο τζουκ μποξ, με τη βασική όμως διαφορά ότι η Μαρμάρινη Μηχανή (ή Wintergatan στα σουηδικά), όπως ονομάζεται, φτιάχνει καινούριες μελωδίες ανάλογα με το πώς τη χειρίζεται ο Μόλιν - ή όποιος αποκτήσει ένα αντίγραφό της. 

Το βίντεο επίδειξης, που έγινε viral στη Σουηδία, είναι εντυπωσιακό. Βέβαια, η μηχανή αργεί λίγο να πάρει μπρος και ο ήχος των εκατοντάδων σφαιριδίων στην αρχή (όπως και στο τέλος) είναι κάπως ενοχλητικός, όμως πραγματικά η μουσική σύνθεση, χάρη και στην επιδεξιότητα του Μόλιν, θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω. Θα σας αφήσει με το στόμα ορθάνοιχτο ή μ' ένα χαμόγελο αισιοδοξίας για το τι μπορεί να καταφέρει ένας άνθρωπος με επιμονή, όσο απίθανο κι αν φαίνεται με μια πρώτη ματιά. 
Απολαύστε τη μουσική πανδαισία των... μαρμάρων!


Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Μαρμάρινης Μηχανής του Μόλιν στη διεύθυνση www.wintergatan.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου