3 Μαΐου 2016

Η φωτογραφία που θα σας κάνει να πιστέψετε στην καλή πλευρά των ανθρώπων

facebook.com/reginald.widener.5
Η παρακάτω ιστορία δεν θα έπρεπε ίσως να γίνει θέμα σ' ένα μπλογκ ως κάτι ασυνήθιστο, ένα σπάνιο πρότυπο αλτρουιστικής συμπεριφοράς, αλλά θα έπρεπε να αποτελεί τον κανόνα. Όμως οι άνθρωποι είμαστε τόσο πολύ απασχολημένοι με τις ζωές μας, που δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου - γιατί ο χρόνος έχει καταντήσει για πολλούς πολυτέλεια! - να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας, οι οποίοι έχουν πραγματικά ανάγκη ένα χέρι βοηθείας για να τα βγάλουν πέρα ακόμη και για να ικανοποιήσουν βασικές ανάγκες, όπως είναι το φαγητό.

Το περιστατικό συνέβη σ' ένα μεξικάνικο εστιατόριο της πόλης Ντάγκλασβιλ στην αμερικανική πολιτεία της Τζόρτζια. Ένας άνδρας μπήκε στο εστιατόριο θέλοντας να φάει κάτι. Πού ήταν το πρόβλημα; Στο ότι ο άνδρας αυτός δεν είχε χέρια, ενώ δεν συνοδευόταν κι από κάποιο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο, για να τον τάιζε. Το ρόλο αυτό ανέλαβε οικειοθελώς ένας σερβιτόρος του εστιατορίου, ο 22χρονος Άλεξ Ρουίζ, ο οποίος, μόλις πρόσεξε την ιδιαιτερότητα του πελάτη, έσπευσε να γίνει για εκείνον τα χέρια του! Έκατσε στο τραπέζι του και επί μισή ώρα, χωρίς να δυσανασχετήσει ούτε μία φορά, ο Ρουίζ τάιζε τον άνδρα μέχρι να χορτάσει και να τελειώσει το γεύμα του. 

Το συμβάν τράβηξε την προσοχή των περισσότερων πελατών του εστιατορίου, ενώ ένας άνδρας τράβηξε μια φωτογραφία, την οποία και ανέβασε στο facebook, εντυπωσιασμένος όχι απλά από την υπομονή του 22χρονου σερβιτόρου, αλλά κι επειδή ο νεαρός άνδρας έκανε την καλή αυτή πράξη με όλη του την ψυχή, έχοντας ένα μόνιμο χαμόγελο στο στόμα και δείχνοντας ότι πραγματικά νοιαζόταν το συνάνθρωπό του, που δεν θα μπορούσε αλλιώς να φάει, αυτό που για τους περισσότερους αποτελεί αυτονόητη ανάγκη. Γρήγορα η φωτογραφία έγινε viral και αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα ανθρωπιάς και αλτρουισμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου