13 Αυγούστου 2016

Σάντουιτς με κανονικό ψωμί του τοστ και μέσα παγωτό! Η πρωτότυπη γευστική λιχουδιά από τη Σιγκαπούρη [βίντεο]

πηγή: www.foodinmouth.com

Πώς απολαμβάνετε καλύτερα το παγωτό σας; Κουπάκι, χωνάκι κώνος, χωνάκι κουπάκι, γρανίτα, κασάτο; Πολλές οι εναλλακτικές, μόνο που στη Σιγκαπούρη υπάρχει ακόμα μία, το παγωτό σάντουιτς. Δεν έχει καμία σχέση με το κασάτο, αφού το συγκεκριμένο παγωτό τρώγεται σε κανονικό ψωμί του τοστ, με τη διαφορά ότι με το ψωμί αυτό δεν φτιάχνεται τοστ ή έστω ένα κρύο σάντουιτς, αλλά απολαμβάνετε μια παγωμένη απόλαυση.

Το παγωτό σάντουιτς απαντάται σε διάφορα σημεία της Σιγκαπούρης, είναι εξαιρετικά δημοφιλές σε ντόπιους και τουρίστες, ενώ αποτελεί περισσότερο μια λιχουδιά για το δρόμο. Παραγγέλνετε τη γεύση που επιθυμείτε στον σχετικό παγωτατζή κι αυτός κόβει μια συμπαγή φέτα παγωτού (πώς πουλάνε στο σουπερμάρκετ τα αλλαντικά ή το χύμα τυρί; κάπως έτσι!), το τυλίγει γύρω γύρω με μια φέτα ψωμί και το γλύκισμα είναι έτοιμο! Στη συνέχεια βέβαια το παγωτό λιώνει χρωματίζοντας το ψωμί, αλλά το χέρι δεν λερώνεται καθόλου - εκτός κι αν κάνετε το λάθος να φάτε πρώτα ή μαζί με το παγωτό και τη φέτα!
Στο βίντεο που ακολουθεί θα πάρετε μια ιδέα. Ο παγωτατζής είναι απολαυστικός για την ταχύτητα με την οποία εκτελεί τις παραγγελίες, σχεδόν μηχανικά σαν ρομπότ (ή απλά σαν ένας έμπειρος πωλητής), τηρώντας πάντα τους βασικούς κανόνες υγιεινής, αφού τυλίγει τα χέρια του, αλλά και το ψωμί, με πλαστικές σακουλίτσες. Αν πάλι βαριέστε να δείτε όλες τις παραγγελίες του απίθανου αυτού Σιγκαπουριανού παγωτατζή, πάτε στο 3΄45΄΄ για να δείτε ένα παγωτό σάντουιτς έτοιμο! 

Αντίθετα, πολύ πιο αργός είναι ο παγωτατζής του παρακάτω (πολύ πιο σύντομου!) βίντεο, ενώ φαίνεται να ξεχνάει να πιάνει έγκαιρα τα σακουλάκια!

Άραγε θα δούμε αυτήν την ασιατική, γαστρονομική τρέλα και στους ελληνικούς δρόμους; Πάντως σοβαρά τώρα, πρώτη φορά σκέφτομαι τι καλά θα ήταν να είχα αρκετά χρήματα για να κάνω ένα τόσο μακρινό και ακριβό ταξίδι μέχρι τη Σιγκαπούρη μόνο και μόνο για να δοκιμάσω αυτό το... παγωτόστ!


Αν πάλι προτιμάτε το παγωτό όχι μέσα σε ψωμί αλλά φτιαγμένο από ψωμί, διαβάστε αυτό:
Πώς θα φτιάξετε ψωμί από παγωτό μέσα σε 5 λεπτά.

Περισσότερα θέματα σχετικά με το παγωτό:
-- Ο Τούρκος, μάγος του παγωτού [βίντεο]
-- ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΓΩΤΟ ΑΠΟ... ΚΡΕΑΣ;
-- ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ, ΟΤΑΝ ΤΡΩΜΕ ΠΑΓΩΤΟ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου