26 Σεπτεμβρίου 2016

Πώς ο Ντόνταλντ Τραμπ μπορεί να σας "κάψει τον εγκέφαλο" με τις ατάκες του

πηγή: www.wegmanlevin.com/

Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του, κυρίως γιατί συχνά χρησιμοποιεί έναν ξεκάθαρα ρατσιστικό λόγο κατά των Αφροαμερικανών και των Λατίνων, σε μια εποχή που οι μειονότητες αρχίζουν σταδιακά να αποκτούν περισσότερα δικαιώματα και να διεκδικούν ισότιμο ρόλο με τη λευκή πλειοψηφία - ίσως γι' αυτό και πολλοί λευκοί Αμερικανοί γίνονται ολοένα πιο γκρινιάρηδες και μίζεροι. Ιδανικός εκπρόσωπος της μιζέριας τους ο Ντόναλντ Τραμπ, ο πιο ακατάλληλος υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία στην ιστορία των ΗΠΑ. Επειδή, όμως, ούτε η Χίλαρι είναι εξαιρετικά δημοφιλής (και όχι άδικα), πρέπει να κρατάμε μια επιφύλαξη, μην τυχόν ο πιο ακατάλληλος υποψήφιος καταλήξει να γίνει ο πιο ακατάλληλος πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια εποχή, όπου πολλά και πολύ σοβαρά διεθνή θέματα παραμένουν ανοιχτά. Αυτό το μίνι αφιέρωμα στα κατά καιρούς λόγια και τα τιτιβίσματα του Ντόναλντ Τραμπ έχει σκοπό να διασκεδάσει, αλλά και να προβληματίσει.

ΡΗΧΑ ΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΑΝΤΡΑ:


"Η Αριάνα Χάφινγκτον δεν είναι ελκυστική, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Κατανοώ απόλυτα γιατί ο πρώην σύζυγός της την άφησε για έναν άντρα. Πήρε μια καλή απόφαση".
(σ.σ. Η ελληνοαμερικανίδα Αριάνα Χάφινγκτον, ιδρύτρια της ιστοσελίδας huffιngtonpost.com και ένθερμη οπαδός των Δημοκρατικών, είναι παραδοσιακά από τους μεγαλύτερους εχθρούς του Τραμπ, ο οποίος συνηθίζει γενικότερα να επιτίθεται στους αντιπάλους σε έντονα προσωπικό τόνο, χωρίς ίχνος διπλωματίας και ευγένειας, προσβάλλοντας την εξωτερική τους εμφάνιση ή στοιχεία από το παρελθόν τους. Καλά, για τον εαυτό του πιστεύει ότι είναι απλά άμεμπτος!).

"Δεν έχει σημασία τι γράφουν για σένα τα ΜΜΕ, εφόσον έχεις ένα νέο και όμορφο κώλο".
(σ.σ. απευθυνόμενος σε γυναίκα· μια ακόμα "μη φαλλοκρατική" δήλωση του αρχιφαλλοκράτη Τραμπ)

"Όταν το Μεξικό στέλνει τους ανθρώπους του, δεν στέλνει τους καλύτερους. Δεν σας τους στέλνει, [αλλά] σας στέλνει ανθρώπους με πολλά προβλήματα και φέρνουν αυτά τα προβλήματα σε μας. Φέρνουν ναρκωτικά. Φέρνουν εγκλήματα. Φέρνουν βιαστές... Και υποθέτω κάποιοι είναι καλοί άνθρωποι".

"Όλες οι γυναίκες στο The Apprentice φλέρταραν μαζί μου συνειδητά ή ασυνείδητα. Αυτό είναι αναμενόμενο".
(σ.σ.: The Apprentice είναι ο τίτλος του ριάλιτι σόου που παρουσίαζε ο Τραμπ σε αναζήτηση εργαζομένων για τις επιχειρήσεις του, ενώ διάσημη έγινε η ατάκα του "You're fired", δηλ. "Απολύεσαι", την οποία έλεγε με μεγάλη άνεση σε όσους απέκλειε από τον επόμενο γύρο. Μια ελληνική εκδοχή του Apprentice προσπάθησε να παρουσιάσει ο Πέτρος Κωστόπουλος.)

"Το ωραίο με μένα είναι ότι είμαι πλούσιος".

"Έχω πει ότι αν η Ιβάνκα δεν ήταν κόρη μου, ίσως θα έβγαινα ραντεβού μαζί της".

"Τα δάχτυλά μου είναι μακριά και όμορφα, όπως έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι και άλλα μέρη του σώματός μου".

"Νομίζω ότι η μοναδική διαφορά ανάμεσα σε μένα και τους άλλους υποψήφιους είναι ότι εγώ είμαι περισσότερο τίμιος και οι γυναίκες μου είναι πιο όμορφες".

"Ο δείκτης ευφυίας μου είναι ένας από τους υψηλότερους - κι όλοι το ξέρετε! Μην αισθάνεστε τόσο ανόητοι ή ανασφαλείς, δεν είναι δικό σας το λάθος".

"Οι άλλοι υποψήφιοι μπήκαν μέσα, δεν ήξεραν ότι το κλιματιστικό δεν δούλευε. Ίδρωναν σαν σκυλιά... Πώς θα νικήσουν την ISIS; Δεν νομίζω ότι αυτό θα συμβεί".

"Το ζήτημα της παγκόσμιας υπερθέρμανσης δημιουργήθηκε από και προς όφελος των Κινέζων για να κάνουν την αμερικανική βιομηχανία λιγότερο ανταγωνιστική".

"Αν δεν μπορείς να πλουτίσεις συναναστρεφόμενος με πολιτικούς, τότε κάτι με σένα δεν πάει καλά".


ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΤΟΥ

Μπορεί να μην ήταν αυτός που ξεκίνησε την παραφιλολογία για το αν ο Μπαράκ Ομπάμα είχε γεννηθεί εκτός ΗΠΑ (και άρα δεν είχε δικαίωμα να εκλεγεί πρόεδρος της χώρας), ωστόσο ο Τραμπ εξελίχθηκε σ' έναν από τους πιο φανατικούς οπαδούς της συγκεκριμένης μπαρούφας. Η επιχειρηματολογία του; επιπέδου Έλληνα καφενόβιου: "κάποιος (που φυσικά δεν ονοματίζεται) ξέρει καλά και μου είπε ότι ...." (μια σαχλαμάρα για  ψεκασμένους).

Για παράδειγμα, όταν δημοσιεύτηκε η αγγελία που οι γονείς του νεογέννητου Μπαράκ Ομπάμα είχαν δημοσιεύσει σε εφημερίδα της Χαβάης το 1961, ο Τραμπ την αμφισβήτησε και μάλιστα έφτασε στο σημείο να δηλώσει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη: "Μια τέτοια αγγελία θα μπορούσε να κατασκευαστεί. Δεν εννοώ εκείνη την εποχή. Εννοώ ότι θα μπορούσε με τη βοήθεια του κομπιούτερ να κατασκευαστεί πριν πέντε, οκτώ, δύο χρόνια"!

Μάλιστα, ένα διάστημα αποκαλούσε τον Μπαράκ Ομπάμα "Μπάρυ Σοετέρο" με κάποιες παραλλαγές ως προς τη σωστή προφορά του επιθέτου, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αυτό το όνομα είχε ο Ομπάμα από τη μέρα που γεννήθηκε. Πώς αυτό; Ο δεύτερος σύζυγος της μητέρας του αμερικανού προέδρου ονομαζόταν Λόλο Σοετόρο, μόνο που εκείνη τον παντρεύτηκε τέσσερα χρόνια μετά τη γέννηση του Μπαράκ Ομπάμα.

Σίγουρος δε ότι ο Ομπάμα "δεν έχει πιστοποιητικό γέννησης" διά της εις άτοπον επαγωγής κατέληξε στο αυθαίρετο συμπέρασμα ότι "ίσως κάτι τρέχει μ' αυτό, ίσως αφορά τη θρησκεία, ίσως λέει ότι είναι Μουσουλμάνος"! Μάλιστα, όταν κάποτε η τραγουδίστρια Μαντόνα είπε στ' αστεία ότι ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν "ένας μαύρος Μουσουλμάνος στο Λευκό Οίκο", ο Τραμπ έγραψε στο τουίτερ: "Η Μαντόνα ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε για τον Μπαράκ".

Και βέβαια, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει αμφισβητήσει μόνο τον τόπο γέννησης, τη θρησκεία ή το επίθετο του Ομπάμα, αλλά ακόμη και το αν σπούδασε στο πανεπιστήμιο Κολούμπια! Το 2014, ο Τραμπ υποσχέθηκε να προσφέρει 5 εκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, αν ο αμερικανός πρόεδρος δημοσιοποιούσε τα αρχεία του από τα χρόνια του πανεπιστημίου, με το επιχείρημα ότι "οι άνθρωποι που σπούδαζαν μαζί του, δεν τον είδαν ποτέ". Βέβαια, άλλες φορές αυτοαναιρούσε την επιχειρηματολογία του κατηγορώντας τον Ομπάμα ότι ήταν "πολύ κακός φοιτητής" στο Κολούμπια. Ποιος του το είπε; Προφανώς εκείνοι που τον ενημέρωσαν ότι δεν είχαν δει ποτέ τον Μπαράκ Ομπάμα στο πανεπιστήμιο!

Άλλα αγαπημένα θέματα του Ντόναλντ Τραμπ:
- Πιστεύει ότι υπόκειται σε συχνούς φορολογικούς ελέγχους, επειδή είναι "πιστός Χριστιανός και ίσως υπάρχει μεροληψία". Τώρα με ποιο να πρωτογελάσεις; Που θεωρεί τον εαυτό του "πιστό Χριστιανό" ή που νομίζει ότι οι άλλοι τον βλέπουν κατ' αυτόν τον τρόπο; Φυσικά, συγκεκριμένα στοιχεία, που να συνδέουν τους φορολογικούς του ελέγχους με οποιαδήποτε μορφή προκατάληψης σε βάρος του, δεν έδωσε ποτέ, ενώ ουδέποτε εξήγησε και τους λόγους που τον εμποδίζουν να δημοσιοποιήσει τα φορολογικά του στοιχεία, όπως συνηθίζουν οι υποψήφιοι για την αμερικανική προεδρία.

- Ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τον πατέρα του συνυποψηφίου του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Τεντ Κρουζ, ότι είχε ανάμιξη στη δολοφονία του Τζον Κένεντι! Η πηγή του; Το πρωτοσέλιδο και χωρίς ουσιαστικές αποδείξεις δημοσίευμα ενός εντελώς αναξιόπιστου περιοδικού, που ισχυριζόταν ότι σε μια φωτογραφία φαινόταν κάποιος άγνωστος άνδρας, που υποτίθετο ότι ήταν ο πατέρας του Κρουζ (αλλά διαψεύστηκε στη συνέχεια), να στέκεται δίπλα στον Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, ο οποίος και κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του Κένεντι!

- Κατά τη διάρκεια ενός ντιμπέιτ συνέδεσε τον εμβολιασμό των παιδιών με τον αυτισμό! Βέβαια δήλωνε "υπέρ των εμβολίων", όμως "να γίνονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η ίδια ποσότητα, απλά σε μικρές δόσεις". Πάντως στο τουίτερ έχει γράψει κατά καιρούς μηνύματα όπως:
"Μια μελέτη λέει ότι ο αυτισμός είναι εκτός ελέγχου. Αύξηση 78% σε 10 χρόνια. Σταματήστε να δίνεται τερατώδη σύνθετα εμβόλια". (Η έρευνα αναφερόταν μόνο στην αύξηση της διάγνωσης του αυτισμού και δεν το συνέδεε σε καμία περίπτωση με τα εμβόλια. Δεν υπάρχει καμία έρευνα που να συνδέει τον εμβολιασμό με τον αυτισμό. Αυτό το κάνει μονάχα η φαντασία του Τραμπ και άλλων συνωμοσιολάγνων)

- Ήταν ο μόνος Αμερικανός (άντε μαζί μ' αυτόν και κάποιοι άλλοι ψεκασμένοι) που μια μέρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και το Πεντάγωνο στις 11 Σεπτεμβρίου 2011 είδε "ανθρώπους, οι οποίοι πανηγύριζαν στην άλλη πλευρά του Νιου Τζέρσι, όπου ζουν μεγάλοι αραβικοί πληθυσμοί".

- Νομίζει ότι παρά λίγο θα δεχόταν επίθεση από μέλος του Ισλαμικού Κράτους στη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης στο Ντέιτον του Οχάιο. Ένας άνδρας πέρασε τα κιγκλιδώματα ασφαλείας, στη συνέχεια κυκλοφόρησε στο ίντερνετ ένα πλαστό βίντεο που εμφάνιζε τον άντρα εκείνο ως δήθεν μέλος του Ισλαμικού Κράτους, όμως ο Τραμπ, ως αυθεντικός συνωμοσιολάγνος, δεν χρειαζόταν άλλη απόδειξη.

- Όλος ο κόσμος ξέρει ότι ο αμίαντος είναι ένα πολύ επικίνδυνο υλικό. Όμως ο Ντόναλντ Τραμπ διαφωνεί. Πιστεύει ότι πρόκειται για "μεγάλη απάτη" που ξεκίνησε από κάποιους μαφιόζους, οι οποίοι υποτίθεται ότι θέλουν να βγάλουν χρήματα με την αφαίρεση του αμίαντου από τα κτίρια!

- Η Καλιφόρνια αντιμετωπίζει ένα από τα χειρότερα προβλήματα ξηρασίας στην ιστορία της, το οποίο μάλιστα πλήττει το 95% της πολιτείας. Ωστόσο, ο Τραμπ επιμένει: "Δεν υπάρχει ξηρασία", αλλά για όλα φταίνε οι "συνωμοσιολόγοι" οικολόγοι!


ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

- "Πού είναι ο Αφροαμερικανός μου;"
Με το κοινό στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις να είναι 99.9%, η παρουσία ενός Αφροαμερικανού άνδρα σε αυτές εντυπωσίασε τόσο πολύ τον Ντόναλντ Τραμπ, ώστε άρχισε να τον μνημονεύει στις ομιλίες του δείχνοντας τον σε όλους και λέγοντας: "Κοιτάξτε τον Αφροαμερικανό μου εκεί κάτω". Κι όταν σε μια συγκέντρωση δεν τον είδε, άρχισε να ρωτάει από μικροφώνου: "Πού είναι ο Αφροαμερικανός μου;".
Ο Τραμπ δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να γνωρίσει από κοντά ποιος είναι αυτός ο Αφροαμερικανός που παρευρίσκεται σε αρκετές από τις συγκεντρώσεις του, παρότι ο ίδιος εκφέρει έναν ιδιαίτερα υποτιμητικό λόγο για τους Αμερικανούς της μαύρης φυλής, όμως τον άνθρωπο αυτόν εντόπισαν τα αμερικανικά ΜΜΕ. Εκείνος δήλωσε ότι δεν προσβλήθηκε από αυτές τις εκφράσεις του Τραμπ, αν και παραδέχθηκε ότι δεν είναι οπαδός του, αλλά παρακολουθούσε τις ομιλίες του από περιέργεια κι επειδή είναι "ανοιχτόμυαλος".



Παρόμοια θέματα:
-- Με αφορμή την περίπτωση Ντόναλντ Τραμπ, το μπούλινγκ στην πολιτική (όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ελλάδα)
-- Πώς το 1852 σημειώθηκε η πιο "βρώμικη" προεκλογική εκστρατεία στην ιστορία των αμερικανικών προεδρικών εκλογών. Οι δύο αντίπαλοι αλληλοκατηγορούνταν για δειλία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου