8 Δεκεμβρίου 2016

Σουρεαλιστικά παρασκήνια από το γύρισμα ερωτικών σκηνών στις ταινίες του Χόλιγουντ

Ένα πολύ ενδιαφέρον, όσο και πικάντικο αφιέρωμα από τα παρασκήνια του Χόλιγουντ φιλοξενεί το αμερικανικό Vulture. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς γυρίζονται κάποιες καυτές - συχνά τόσο ρεαλιστικές που καταλήγουν άβολες - ερωτικές σκηνές, με τους ηθοποιούς να ξεχνούν αν στην κανονική τους ζωή είναι παντρεμένοι ή έχουν κάποιο δεσμό και να τα δίνουν όλα με σκοπό να πείσουν τον θεατή ότι ... Στο αφιέρωμα αυτό, δέκα σκηνοθέτες αποκαλύπτουν τα μικρά τους μυστικά ή δίνουν το παρασκήνιο πίσω από το γύρισμα χαρακτηριστικών ερωτικών σκηνών.

Για παράδειγμα, ο Πολ Φέιγκ παραδέχεται ότι "κανείς δεν αισθάνεται πιο άβολα από μένα", γι' αυτό και επιστρατεύει το χιούμορ σε τέτοιες περιπτώσεις - και  αλήθεια είναι ότι λίγες φορές στην καριέρα του χρειάστηκε να σκηνοθετήσει ερωτικές σκηνές. Μια τέτοια σκηνή ήταν ανάμεσα στον Τζον Χαμ και την Κρίστεν Γουίγκ για την ταινία "Bridesmaids", η οποία γυρίστηκε ανταλλάσσοντας αστεία και κάνοντας ο ένας τον άλλο να γελάσει, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να μοιάζει "λιγότερο με ερωτική σκηνή και περισσότερο με μια τρελή πάλη".

Στους ηθοποιούς ρίχνει το μπαλάκι ο Τζον ΜακΝότον, που μεταξύ άλλων σκηνοθέτησε την ταινία "Wild Things" με τις γνωστές σούπερ ερωτικές σκηνές, όπως το τρίο του Ματ Ντέιμον με την Ντενίζ Ρίτσαρντς και την Νιβ Κάμπελ. Ενώ συνήθως παραπονιούνται ότι αισθάνονται άβολα, μόλις αισθανθούν άνετα ότι δεν προσπαθεί κάποιος να τους εκμεταλλευτεί "τα ρούχα αρχίζουν να πετάγονται και πράγματα που στην αρχή έλεγαν ότι δεν θα έκαναν, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τα κάνουν".

Βέβαια στην περίπτωση του "Wild Things" ο ίδιος είχε αρκετά τεχνικά εμπόδια, καθώς το συμβόλαιο της Νιβ Κάμπελ, που εκείνη την περίοδο συμμετείχε στην οικογενειακή τηλεοπτική σειρά "Σπίτι για πέντε", τη δέσμευε να μην γυρίσει γυμνές σκηνές, γι' αυτό και στην περιβόητη σκηνή του σεξουαλικού τριγώνου φαινόταν μόνο η πλάτη της.

Από όλες τις περιγραφές, που φιλοξενούνται στο αφιέρωμα του Vulture, το πιο σουρεαλιστικό παρασκήνιο αφορά στο γύρισμα μιας ολοφάνερα προκλητικής ερωτικής σκηνής σε μια από τις πιο προκλητικές ταινίες της τελευταίας 15ετίας (τουλάχιστον), του "Thirteen" παραγωγής 2003. Η ταινία περιγράφει μια σειρά από παραβατικές συμπεριφορές κοριτσιών στα πρώτα χρόνια της εφηβείας τους, ενώ σε μια σκηνή οι δύο πρωταγωνίστριες Έβαν Ρέιτσελ Γουντ και Νίκι Ριντ συνευρίσκονται ερωτικά με ένα νεαρό άντρα, τον οποίο υποδυόταν ο Κιπ Παρντού.

Η πρώτη πρόβα έγινε στο σπίτι της σκηνοθέτη Κάθριν Χάρτνγουικ, όπου ο 26χρονος Παρντού γνωρίστηκε για πρώτη φορά με τις παρτενέρ του στην ερωτική σκηνή, Έβαν Ρέιτσελ Γουντ και Νίκι Ριντ. Τι δεν γνώριζε; Ότι και οι δυο κοπέλες ήταν όντως ανήλικες και μάλιστα 14χρονες. "Στ' αλήθεια θα με φιλήσουν;" ήταν η εύλογα αμήχανη απορία του σοκαρισμένου ηθοποιού, τον οποίο καθησύχασε η Χάρντγουικ λέγοντάς του ότι στο γύρισμα θα ήταν παρόντες οι γονείς των παιδιών και μια κοινωνική λειτουργός, η οποία έθεσε και το αυστηρό πλαίσιο με οδηγίες όπως: "[Τα κορίτσια] δεν επιτρέπεται να πλησιάσουν περισσότερο από 3 ίντσες στην ζώνη γύρω από τη ρώγα του. Μπορούν να ακουμπήσουν το παντελόνι του, αλλά όχι να το τραβήξουν".

Η Χάρντγουικ θυμάται πόσο δύσκολο ήταν να γυριστεί αυτή η σαφέστατα προκλητική ερωτική σκηνή στην πράξη: "Όταν πραγματικά αρχίσαμε να κινηματογραφούμε [τη σκηνή], ήθελα η κάμερα να κάνει μια μακρά λήψη 360 μοιρών. Ήθελα να αισθανθείτε τρομοκρατημένοι βλέποντάς τη, χωρίς διακοπή ή χωρίς να αισθάνεστε ότι ο μοντέρ το έλεγχε. Έτσι, η κοινωνική λειτουργός και εγώ κρυβόμασταν πίσω από τον καναπέ και κουλουριαζόμασταν πάνω από το μικρό μόνιτορ. Εκεί προσπαθώ να γυρίσω τη λήψη και ξαφνικά εκείνη φωνάζει "Στοπ! Διάλειμμα!" Παραβίαση ρώγας"!

Είναι εκπληκτικές οι αφηγήσεις και οι αποκαλύψεις των σκηνοθετών. Διαβάστε όλο το αφιέρωμα εδώ: 10 Directors Explain How to Shoot a Sex Scene -- Vulture

Περισσότερα παρασκήνια από το Χόλιγουντ εδώ:
Τι καπνό αληθινά φουμάρουν οι ηθοποιοί, όταν γυρίζουν σκηνές με κάπνισμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου