22 Ιανουαρίου 2016

Τα σχόλια που διαβάζεις στο facebook και σε κάνουν να φωνάζεις "Όχι πια άλλο κάρβουνο"!


Ο Έλληνας θέλει να τα πει. Φταίει η κρίση; Φταίει ο εξωστρεφής χαρακτήρας του; Φταίνε τα ίδια τα σόσιαλ μίντια, που προσφέρουν απλόχερα βήμα να εκφράσει ο καθένας το προσωπικό του μανιφέστο (αλλά και ν' αποκαλύψει τον πραγματικό εαυτό του) αισθανόμενος ότι αποτελεί το κέντρο της προσοχής; Δεν ξέρω και για να είμαι ειλικρινής λίγη σημασία έχει η απάντηση. Η επικοινωνία στα σόσιαλ μίντια έχει πολλά καλά, αν μη τι άλλο γιατί απογυμνώνει πολλούς ανθρώπους από μια ψεύτικη μάσκα καθωσπρεπισμού και τελικά μπορεί να κάνει πιο ειλικρινείς (έστω και ωμά ειλικρινείς) τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, είναι όμως και κάποια σχόλια που είναι ικανά να κάψουν τον εγκέφαλο. Ξεχώρισα έξι. Ίσως συμφωνήσετε μαζί μου, ίσως πάλι διαφωνήσετε - ειδικά αν ανήκετε σε μια από αυτές τις έξι κατηγορίες.

21 Ιανουαρίου 2016

Μοντέλο ετών... 93! Η γιαγιά που θα λατρέψετε [6 εικόνες]


Η Εμίκο είναι μια 93χρονη γιαγιά, που μπορεί να μην της είχε περάσει ποτέ από το μυαλό να ασχοληθεί με το μόντελινγκ, όσο ήταν νέα, όμως δεν δίστασε να πει το "ναι" και να γίνει η μούσα της εγγονής της, η οποία είναι σχεδιάστρια ρούχων. Όμως η Εμίκο δεν είναι απλά μια από τις καλύτερες γιαγιάδες του κόσμου, που θυσιάζεται για την επιτυχία της εγγονής της, αλλά είναι και μια εξαιρετικά γοητευτική παρουσία με το υπέροχα αισιόδοξο χαμόγελό της και την ζωντάνια που εκπέμπει στις φωτογραφήσεις της.

19 Ιανουαρίου 2016

Με ποια προϋπόθεση θα μπορούσε ένας άνθρωπος να γίνει... Σπάιντερμαν;

Θα μπορούσε να υπάρξει ένας αληθινός Σπάιντερμαν με σάρκα και οστά και όχι απλά στη φαντασία κάποιου σκιτσογράφου, ένας άνθρωπος που όντως θα μπορεί ν' αναρριχάται στα κτήρια σαν αράχνη χωρίς σχοινιά ή άλλο βοηθητικό εξοπλισμό παρά μόνο με τα χέρια και τα πόδια του; Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ ασχολήθηκαν με το σενάριο αυτό, όμως το συμπέρασμά τους είναι μάλλον απογοητευτικό για τους φαν.