4 Νοεμβρίου 2016

Το απλό, αλλά τόσο συγκινητικό γράμμα ενός άνδρα στη νεκρή του μητέρα μέσω ενός μπαλονιού

Συχνά, οι άνθρωποι που χάνουν αγαπημένα τους πρόσωπα (μέλη της οικογένειας, στενούς φίλους) προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί τους είτε μιλώντας σε μια φωτογραφία τους (στο σπίτι, στο νεκροταφείο) είτε γράφοντάς τους ένα γράμμα. Διηγούνται τα νέα των ζωντανών, εξομολογούνται τις μύχιες σκέψεις τους και εκφράζουν την αγάπη τους στο αγαπημένο αυτό πρόσωπο, για το οποίο έχουν πάντα μια θέση στην καρδιά τους αν και απουσιάζει. Ένας άνδρας έκανε κάτι λίγο διαφορετικό, βαθιά συγκινητικό. Έγραψε ένα γράμμα στη νεκρή μητέρα του, με το οποίο την "ενημέρωνε" για τα πρώτα βήματα του γιου του, του εγγονού που δεν θα γνωρίσει ποτέ τη γιαγιά του, και στη συνέχεια το έστειλε ψηλά στον ουρανό μ' ένα μπαλόνι. Αυτό άλλωστε δεν μαθαίνουμε, ότι οι ψυχές ζουν στον ουρανό;

3 Νοεμβρίου 2016

Η θεϊκή φάρσα σε δελτίο καιρού της ιρλανδικής τηλεόρασης για το Χάλουιν!

Το Χάλουιν - αλλιώς Γιορτή των Πνευμάτων - είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ιρλανδία. Άλλωστε, το βασικό σύμβολο της γιορτής, η κολοκύθα, έχει τις ρίζες του σ' ένα ιρλανδικό έθιμο. Θέλοντας, λοιπόν, να τιμήσουν τη δημοφιλή αυτή γιορτή, οι υπεύθυνοι του δελτίου καιρού ενός ιρλανδικού καναλιού σκέφτηκαν και υλοποίησαν μια αρκετά τρομακτική φάρσα, που γίνεται ακόμα πιο τρομακτική, αφού δεν έχουμε ιδέα τι λέει η παρουσιάστρια. 

31 Οκτωβρίου 2016

Οι τίτλοι εργασίας 10 ελληνικών ταινιών


Από τη στιγμή που θα γραφτεί το σενάριο μιας ταινίας, μέχρι να επιλεγεί το καστ, ν' αρχίσουν τα γυρίσματα, να ολοκληρωθεί το μοντάζ και να ξεκινήσουν οι προβολές, πολλά μπορούν ν' αλλάξουν. Μπορεί να αντικατασταθεί ο πρωταγωνιστής, ν' αλλάξουν κάποιες ατάκες ή - συνηθέστερα - ν' αλλάξει ο τίτλος. Ο τίτλος άλλωστε, αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία της βιτρίνας μιας ταινίας, συχνά πιο σημαντικός ακόμη κι από τα ονόματα των πρωταγωνιστών. Έτσι, είναι φυσικό να πέφτουν διάφορες ιδέες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ή κατά την επεξεργασία του φιλμ, προτού αρχίσουν οι προβολές για το κοινό, ενώ πολλές φορές οι διαρροές διαφόρων τίτλων γίνεται και ως ένα είδος τεστ, προκειμένου να εξετάσουν οι παραγωγοί την απήχησή του. Εδώ συγκεντρώνονται οι περιπτώσεις δέκα ταινιών, οι οποίες με άλλους τίτλους εμφανίζονταν στα διάφορα δημοσιεύματα του τύπου την περίοδο των γυρισμάτων τους και με άλλους τίτλους τελικά προβλήθηκαν και αγαπήθηκαν από το κοινό. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

30 Οκτωβρίου 2016

Η αναλγητική δράση μιας αγκαλιάς όχι μόνο για τον ψυχικό, αλλά και για τον συναισθηματικό πόνο

Μια αγκαλιά απαλύνει τον πόνο. Το συνειδητοποιούμε στις δύσκολες συναισθηματικά στιγμές, όταν η αγκαλιά ενός αγαπημένου προσώπου μας βοηθάει να τις ξεπεράσουμε ευκολότερα. Ωστόσο, η αναλγητική δράση της αγκαλιάς δεν περιορίζεται μόνο στον ψυχικό πόνο, αλλά αφορά και τον σωματικό, σύμφωνα με έρευνα του ισραηλινού πανεπιστημίου της Χάιφα, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Pain.