17 Φεβρουαρίου 2017

Ποιες είναι οι Κατάρσιανς και ποιο είναι το πρωτότυπο web ριάλιτι στο οποίο πρωταγωνιστούν

Οι καλές και έξυπνες ιδέες αξίζει να διαδίδονται και να βρίσκουν μιμητές ή ακόμη και να βελτιώνονται. Ένα παράδειγμα καλής και πάνω απ' όλα πρωτότυπης ιδέας που θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στη χώρα μας, είναι η πρωτοβουλία ενός γατοφιλικού σωματείου από την Ισλανδία, που σε συνεργασία με έναν ενημερωτικό ιστότοπο της χώρας παράγουν μια διαδικτυακή σειρά, ένα ριάλιτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα με πρωταγωνιστές τέσσερα μικρά γατάκια. Ο δε τίτλος του προγράμματος, "Keeping up with the Kattarshians", είναι εμφανώς επηρεασμένος από το πιο γνωστό ριάλιτι των τελευταίων χρόνων, που παρακολουθεί την ζωή της Κιμ Καρντάσιαν και των άλλων μελών της πιο διάσημης - άνευ πραγματικού λόγου και πραγματικής αιτίας - οικογένειας της αμερικανικής σόουμπιζ την τελευταία δεκαετία. Αυτή είναι ίσως η πιο χρήσιμη ιδέα που άντλησε την έμπνευσή της από την ζωή των αδερφών Καρντάσιανς, χωρίς φυσικά εκείνες να το επιδιώξουν καν.

Οι τέσσερις Κατάρσιανς είναι οι Γκούντι, Στούμπουρ, Μπρίετ και Ρόνγια. Τα τέσσερα αυτά γατάκια ηλικίας εννιά εβδομάδων εντοπίστηκαν μαζί με τη μητέρα τους εγκαταλελειμμένα στη βιομηχανική περιοχή του Ρέικιαβικ (η πρωτεύουσα της Ισλανδίας). Μάλιστα, το ένα από αυτά, ο Στούμπουρ (ή Κοντούλης) ήταν σοβαρά τραυματισμένος στην ουρά, ώστε ένα μέρος της αναγκαστικά ακρωτηριάστηκε. 

Θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν τους Ισλανδούς ζωόφιλους σχετικά με τα αδέσποτα ζώα, αλλά και με την προοπτική να βρεθεί στέγη για τα εγκαταλελειμμένα αυτά γατάκια, το σωματείο Kattavinafélagið σε συνεργασία με τον ιστότοπο Nutiminn.is σκέφτηκαν την πρωτότυπη ιδέα ενός webcast με ήρωες τα τέσσερα αδερφάκια, τα οποία ζουν σ' ένα... κουκλόσπιτο γεμάτο παιχνίδια, κρεβάτια και κάμερες! Πρώτα δόθηκε η έγκριση από τις αρμόδιες δημόσιες αρχές και κτηνιάτρους, οι οποίοι επέβλεψαν το χώρο και όλο το πρότζεκτ και σύντομα το webcast έγινε πράξη. 

Χιλιάδες είναι οι Ισλανδοί που παρακολουθούν τις περιπέτειες των Κατάρσιανς, πώς παίζουν μεταξύ τους αλλά και με τα παιχνίδια τους ή πώς... κοιμούνται, ενώ τις εντυπώσεις έχει κλέψει και το πραγματικά κουκλίστικο κουκλόσπιτο! Αυτό είναι το τρέιλερ:

Η ιδέα έχει ενδιαφέρον και δείχνει ότι σ' ένα βαθμό έχει αποτέλεσμα, καθώς ήδη ένα από τα γατάκια βρήκε οικογένεια και αναμένεται να έχουν την ίδια τύχη και τα αδέρφια του. Θα μπορούσε να βρει μιμητές, αρκεί να μην γίνει υπέρβαση του μέτρου. Δεν ξέρω αν θα ήταν το ίδιο γοητευτικό να υπήρχαν π.χ. στην Ελλάδα δεκάδες webcasts με το ίδιο θέμα, κάτι που θα προκαλούσε κορεσμό και εν τέλει αδιαφορία (ή ίσως και αδρανοποιητική εξοικείωση με το θέαμα), όταν το ζητούμενο είναι η ευαισθητοποίηση απέναντι στο πολύ σημαντικό πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα.

Περισσότερη δράση των Κατάρσιανς εδώ: nutiminn.is/kattarshians/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου