1 Ιανουαρίου 2013

Τα πιο σέξι κορίτσια του παλιού, ελληνικού κινηματογράφου σ' ένα πικάντικο ημερολόγιο πριν 50 χρόνια

Το πρώτο ημερολόγιο της Πιρέλλι με τα σέξι κορίτσια του κυκλοφόρησε το 1964. Για την ακρίβεια, κυκλοφόρησε το 1963 και αφορούσε το ημερολογιακό έτος 1964. Ένα χρόνο νωρίτερα, η εβδομαδιαία εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ δημοσίευσε στην πρώτη της σελίδα (29.12.1962) ένα ελληνικό, πικάντικο ημερολόγιο με τις πιο σέξι πρωταγωνίστριες του τότε ελληνικού κινηματογράφου να φορούν το μαγιό τους ή κάτι προκλητικό - για τα δεδομένα της εποχής - και να ποζάρουν, αντιπροσωπεύοντας η κάθε μια από ένα μήνα του 1963. 

Η Άννα Φόνσου, η Μίρκα Καλαντζοπούλου, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Μάρω Κοντού, η Τζένη Καρέζη, η Ζωή Λάσκαρη, η Πόπη Λάζου, η Ρίκα Διαλυνά, η Κάκια Αναλυτή, η Μάρθα Καραγιάννη, η Γκιζέλα Ντάλη και η Άννα Μαντζουράνη πόζαραν στο φακό της εφημερίδας για τους 12 μήνες του χρόνου, ενώ ένα τετράστιχο ποιηματάκι συνδύαζε τα στοιχεία κάθε μήνα με το σεξ απίλ των πρωταγωνιστριών. 
Για παράδειγμα κάτω από τη φωτογραφία της Άννας Φόνσου, που ήταν το κορίτσι του Ιανουαρίου και πόζαρε με λευκό μαγιό, διαβάζουμε: 
Εάν είναι τ' όνειρο σου
ζεστασιά πώς να... γευθείς
κοίταζε την Άννα Φόνσου
κι ασφαλώς θα ζεσταθείς.
ενώ κάτω από τη φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη, που ήταν το κορίτσι του Μαρτίου, υπήρχε το παρακάτω ποιηματάκι:
Για λεζάντα δίχως άλλο,
αναγνώστα μου αρκεί, 
στην εικόνα αυτή να βάλλω:
Προσοχή, εκρηκτική!!

Δείτε το πρωτότυπο ημερολόγιο της εφημερίδας πριν από 50 χρόνια:


Η πρωτοποριακή - και αρκετά προκλητική για τα δεδομένα της εποχής - ιδέα δεν είχε συνέχεια τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, στις 2 Ιανουαρίου 1965, η ίδια εφημερίδα δημοσίευσε στην πρώτη της σελίδα μια αρκετά ναζιάρικη πόζα της Ζωής Λάσκαρη στο σαλόνι του σπιτιού της, δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου