9 Νοεμβρίου 2012

Ημερολόγιο: 9 Νοεμβρίου


Σήμερα είναι Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012.
Σαν σήμερα το 1974 γεννήθηκε ο Ιταλός ποδοσφααριστής Αλεσάντρο ντε Πιέρο, ο οποίος αποχώρησε μεν από τη Γιουβέντους πριν ένα χρόνο, ωστόσο δεν κρέμασε τα παπούτσια και αγωνίζεται σε ομάδα της Αυστραλίας. Ένα χρόνο νωρίτερα γεννήθηκε ο Έλληνας ποδοσφαιριστής Ζήσης Βρύζας, ο οποίος όμως άφησε την ενεργό αθλητική δράση, εδώ και αρκετά χρόνια.
Στην Καμπότζη γιορτάζεται η Ημέρα της Ανεξαρτησίας της χώρας σαν σήμερα το 1953. Μέχρι τότε η Καμπότζη ήταν γαλλική αποικία.
Στο Πακιστάν γιορτάζεται ως αργία η επέτειος από τη γέννηση του Μουχαμάντ Ικμπάλ, που θεωρείται ως ο εθνικός ποιητής της χώρας. Γεννήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 1877 και πέθανε τον Απρίλιο του 1937 σε ηλικία 60 ετών, ενώ το 1922 του απονεμήθηκε ο τίτλος του "σερ" από το Βρετανό βασιλιά Γεώργιο Ε΄. Αν και το Πακιστάν έγινε ανεξάρτητο μια δεκαετία μετά το θάνατο του Ικμπάλ, η συμβολή του στη γέννηση του Πακιστανικού κινήματος θεωρείται πολύ σημαντική. 
Γιορτινή είναι η σημερινή ημέρα στη Μαδρίτη, καθώς γιορτάζει η Παναγία της Αλμουδένα, η πολιούχος της ισπανικής πρωτεύουσας. Η εικόνα της Παναγίας της Αλμουδένα βρέθηκε το 1085, όταν ο βασιλιάς Αλφόνσος ΣΤ΄ κατέκτησε τη Μαδρίτη διώχνοντας τους Άραβες. Η εικόνα βρισκόταν κρυμμένη στο τείχος της πόλης και εκτιμάται ότι την είχαν τοποθετήσει εκεί οι Χριστιανοί κάτοικοι της Μαδρίτης σχεδόν 300 χρόνια νωρίτερα, πριν δηλαδή την εισβολή των Αράβων.

Διάβασε επίσης:
Η γερμανική 9η Νοεμβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου