20 Φεβρουαρίου 2013

Τι επιβάτης είσαι και πώς αποκαλύπτεις το χαρακτήρα σου πάνω σ' ένα τρένο;


Αν θέλετε να αποκρυπτογραφήσετε το χαρακτήρα ενός άγνωστου σε σας ανθρώπου μην ρωτήσετε για το ζώδιο του - εννοείται ότι πρέπει να αποφύγετε να κάνετε την παραμικρή αδιάκριτη ερώτηση - αλλά παρατηρήστε πώς εκείνος συμπεριφέρεται μέσα στο... τρένο (προφανώς και μέσα στο λεωφορείο, στο μετρό κ.ο.κ.). Μια Γιαπωνέζα σύμβουλος σχέσεων ονόματι Tsugumi Tachibana υποστηρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφερόμαστε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με το τρένο, αποκαλύπτει πολύ περισσότερα στοιχεία για την προσωπικότητα μας απ' ό,τι φανταζόμαστε. Πώς, όμως, η Tachibana αναλύει τους διαφορετικούς τύπους των επιβατών και πόσο μέσα πέφτει στις αναλύσεις της;

1. Οι υπναράδες.
Οι άνθρωποι που δεν διστάζουν να κοιμηθούν μπροστά σε αγνώστους είναι αρκετά χαλαροί στην ζωή τους. Δεν νοιάζονται για τις μικρολεπτομέρειες, ενώ ο χαρακτήρας τους είναι μάλλον απλοϊκός και ευχάριστος. Συνήθως δεν προσέχουν τις αλλαγές που κάνει ο/η σύντροφος τους (π.χ. ένα νέο κούρεμα), ενώ αργούν ν' απαντήσουν σ' ένα sms ή mail, απόρροια της χαλαρότητας που τους διακατέχει. Γενικά, είναι ήρεμοι και ήπιοι άνθρωποι, ενώ κάποιος μπορεί εύκολα να βασιστεί πάνω τους, αν περνάει δυσκολίες.
Φαντάζομαι ότι αν κάποιος δεν κοιμάται απλά μέσα στο τρένο, αλλά ροχαλίζει κι από πάνω, θα είναι από τους πιο easy-going ανθρώπους του πλανήτη. Με άλλα λόγια, αν ταξιδέψει κανείς στη Θεσσαλονίκη, οι περισσότεροι θα πρέπει να κοιμούνται μέσα στο λεωφορείο ή όποιο άλλο ΜΜΜ.

2. Οι κολλημένοι με τα ακουστικά.
Στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι σύνηθες φαινόμενο εκείνοι που χάνονται στον κόσμο τους ακούγοντας τραγούδια από mp3 player. Πρόκειται για ανθρώπους μάλλον αφελείς και ανυποψίαστους, που τους αρέσει να κρατούν τους άλλους σε απόσταση. Είναι μοναχικοί, όμως επιζητούν την ανθρώπινη επαφή. Ο καλύτερος τρόπος για να τους γνωρίσετε είναι στα πλαίσια μιας μεγάλης παρέας. Στην αρχή θα υψώνουν εμπόδια, κάτι που σημαίνει ότι θα δυσκολευτείτε λιγάκι μέχρι να γίνει η γνωριμία, όμως μόλις το καταφέρετε είναι πολύ πιθανό να αναπτύξετε μια πολύ στενή σχέση.


3. Οι εργασιομανείς. 
Συνήθως, οι άνθρωποι που δεν σταματούν να εργάζονται ή να μελετούν - αν πρόκειται για φοιτητές - μέσα στο τρένο, είναι πραγματικά αφοσιωμένοι στη δουλειά - ή στη μελέτη - τους. Σωστά; Λάθος, σύμφωνα με την Tachibana.
Συχνά, αυτή η "εργασιομανία" προδίδει το ακριβώς αντίθετο, ότι μάλλον είναι ανοργάνωτοι και δυσκολεύονται να βάλουν ένα πρόγραμμα στην ζωή τους, αλλά ενεργούν αυθόρμητα. Είναι ευχάριστοι για συντροφιά, όμως επηρεάζονται εύκολα από το συναίσθημα της στιγμής. Αυτό εκφράζεται και στις ερωτικές τους σχέσεις, τις οποίες αντιμετωπίζουν με κάποια δόση ελαφρότητας.

4. Οι χομπίστες. 
Συχνά μέσα στο τρένο βλέπουμε ανθρώπους να διαβάζουν βιβλίο ή να παίζουν με το αγαπημένο τους ηλεκτρονικό. Αυτοί δεν υπάγονται στην κατηγορία νούμερο δύο, σύμφωνα με τη Γιαπωνέζα σύμβουλο, αλλά αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία από μόνοι τους. Πρόκειται για ανθρώπους αρκετά γαλήνιους, που αγαπούν πραγματικά πολύ την αίσθηση της ελευθερίας. Δεν θέλουν να χάνουν άδικα το χρόνο τους, αλλά τον εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ωστόσο, όπως και οι "εργασιομανείς", συνήθως στερούνται οργανωτικών ικανοτήτων και αργούν συχνά στα ραντεβού ή κάνουν ψώνια, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη. Γενικά, θεωρούνται μάλλον συναισθηματικά ανώριμοι, όμως είναι ειλικρινείς και δεν έχουν κρυφή ατζέντα.
Αν έχετε σχέση μ' έναν "χομπίστα του τρένου", δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτός που έχει το πάνω χέρι είστε εσείς. Τώρα αν είστε και οι δύο "χομπίστες", ε, πολύ απλά η σχέση σας είναι πιο χύμα κι απ' το κύμα.

5. Οι τηλεφωνάκηδες. 
Στην Ιαπωνία θεωρείται αγένεια να μιλάει κανείς μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, έτσι η Tsugumi Tachibana αναφέρεται σε όσους στέλνουν sms ή mails μέσω του κινητού τους. Αυτοί οι άνθρωποι, υποστηρίζει η Tachibana, επιζητούν με κάποιον τρόπο να επικοινωνούν με τους γύρω τους, επηρεάζονται εύκολα από τους άλλους, όπως και από τις τάσεις της μόδας. Συχνά συμπεριφέρονται με τρόπο υπερβολικό ως προς το οικονομικό και το κοινωνικό τους στάτους, π.χ. βγάζοντας τον/τη σύντροφο τους για δείπνο σ' ένα πανάκριβο εστιατόριο, κομπάζοντας για ανούσια πράγματα κλπ. Ωστόσο, είναι πολύ επιφυλακτικοί σαν χαρακτήρες και το σκέφτονται διπλά πριν ανοιχτούν στους άλλους. Θα το κάνουν, μόνο όταν αισθανθούν ότι τους εκτιμάτε ή νιώσουν ασφαλείας δίπλα σας.

6. Οι αδιάκριτοι.
Τέλος, υπάρχου κι εκείνοι οι επιβάτες, που δεν ασχολούνται με τον εαυτό τους, αλλά αρέσκονται να παρατηρούν τους άλλους επιβάτες. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν την τάση να παρασύρονται από την αχαλίνωτη φαντασία τους και τις υποκειμενικές τους απόψεις. Είναι, όμως, ρομαντικοί, ενώ σχεδιάζουν καλά κάθε ενέργεια τους. Κατά συνέπεια, δυσκολεύονται να προσαρμοστούν σε απροσδόκητα γεγονότα. Καθώς η φαντασία τους οργιάζει εύκολα, δεν τους αρέσει να γνωρίζουν πολλά για τις προηγούμενες σχέσεις του/της συντρόφου τους, ενώ μπορείτε να τους ρίξετε εύκολα με φράσεις, όπως "Είναι η πρώτη φορά που αισθάνομαι έτσι για κάποιον άνθρωπο".
Με άλλα λόγια, είναι οι πιο κουτσομπόληδες και ζηλιάρηδες άνθρωποι του κόσμου, οπότε εξοπλιστείτε κατάλληλα - αν δεν μπορείτε να τους αποφύγετε. Αν πάλι δύο τέτοιοι τύποι κάνουν σχέση μεταξύ τους, χμμ... οι γείτονες μάλλον θα χάσουν την ηρεμία τους.


Σχετικά θέματα:
Η ομάδα αίματος σου αποκαλύπτει το χαρακτήρα σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου